luni, 17 noiembrie 2014

Nu e de glumit cu montajul centralei termice



Unul dintre cele mai masive proiecte ale comunismului a fost urbanizarea rapida a cat mai multor localitati, astfel ca ce alt mod mai bun de a face asta decat prin construirea de fabrice, uzine, si nu in ultimul rand construirea de blocuri cu apartamente. Printre noi sunt cei ce au trait  acea perioada pe pielea lor, si cei care s-au nascut dupa Revolutia din ’89, asa ca stim doar legendele. Una dintre acestea este lipsa de caldura din calorifere, care era una din trasaturile usor de remarcat, ale perioadei. Am auzit cum agentul termic nu era distribuit decat doua ore pe zi, in rest caloriferele erau reci.
Comunismul a cazut, insa perioada de dupa nu a fost cu mult mai fericita. Agentul termic a fost la libera alegere a tuturor, insa era destul de scump, si anual tot mai multi locuitori ai blocurilor ceausiste au ales sa renunte la sistemul de incalzire public, care le dadea multe batai de cap, din cauza distributiei deficitare.  Fie ca si-au facut singuri sobe de incalzit, pentru care folosesc lemne, fie ca  si-au instalat centrale termice si boilere, tot mai multi romani au renuntat la sistemul public de incalzire. Au gresit insa cand au hotarat ca pot face singuri motajul centralei termice, pentru ca o astfel de chestiune cere nevoia unui  instalator profesionist.
Asa ca daca nu dumneavoastra nu aveti centrala termica, sigur stiti pe cineva care are, fapt care v-a facut sa va ganditi sa va montati si dumneavoastra una. Atentie insa, desi acum astfel de sisteme de incalzire se gasesc in toate magazinele de profil, este bine sa fiti in cunostinta de cauza cand va cumparati una. Pe langa felul de alimentare(cu gaze naturale, lemn de foc sau electricitate) trebuie sa fiti atenti la modul de utilizare si montaj, pentru ca o defectiunea cat de mica poate arunca intregul apartament in aer, intr-o clipa. Sunt sigur, totusi, ca de-a lungul timpului ati auzit de nenumarate cazuri de explozii in blocurile de locuinte de peste tot  din tara, multe dintre ele pornind de la un sistem de incalzire defectuos. Este de ajuns sa fisurati un milimetru de teava, in timpul motajului, pentru ca entrala termica sa devina amenintarea numarul unu. Pentru a evita o astfel de catastrofa chemati un instalator care sa va ajuta la montajul centralei termice. In astfel de cazuri este imperios necesar ca instalatorul sa fie un profesionist, pentru ca va puneti viata in mainile sale, iar daca montajul centralei termice este facut prost riscati foarte mult. Nu va ganditi ca trebuie sa platiti montajul , ganditi-va ca va platiti siguranta in propria casa.
Un instalator profesionist va sti sa monteze instreg sistemul de incalzire, si va va arata cum functioneaza acesta. De asemenea, va poate da sfaturi valoroase cu privire la buna functionare a centrale, si va poate ajuta sa o reparati in caz de defectiuni tehnice.  Nu ezitati sa apelati la un instalator ,pentru ca veti plati pentru un serviciu bine faccut, sigur si destul de ieftin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu