duminică, 22 mai 2016

Servicii de calitate vopsit electrostatic

Unul dintre marile avantaje ale vopselelor pulbere este rezistenta in timp, desigur, pentru fiecare mediu sau mod de folosinta de recomanda cate un alt tip de pulbere. Vopseaua pulbere poliesterica ( recomandata pentru mediul exterior, rezista la diferente de temperaturi, nu-si pierde culoarea in contact cu lumina soarelui si are o rezistenta medie la actiuni mecanice ) Vopsea pulbere siliconica ( se aplica pe piese metalice utilizate in medii cu temperaturi foarte ridicate, nu se recomanda folosirea acestei pulberi pentru mediul exterior ) Grunduri pulbere epoxi-fenolice ( se aplica ca strat intermediar la acoperirile industriale cu rezistenta marita la actiunea compusilor chimici )

Vopsit electrostatic o alegere potrivita

in cazul jentilor, acestea sunt vopsite in prima etapa cu un strat de grund, prin procedeu electrostatic. Urmeaza aplicarea propriu-zisa a culorii alese de client si la final, acoperirea jentii cu un lac protector, tot prin procedeu electrostatic. intre fiecare vopsire, jentile sunt tratate termic, la cuptor.Unul din avantajele principale ale vopsirii electrostatice il reprezinta acoperirea calitativ superioara fata de modalitatile de vopsire conventionale (vopsea lichida), rezultatul fiind o pelicula dura, rezistenta la actiune mecanica (stratul de vopsea nu se crapa la indoire, nu se exfoliaza) si la factorii meteorologici. Instalatiile si echipamentele electrice, si celelalte utilaje folosite in incaperile de degresare, preparare a vopselor, grunduire, vopsire si lacuire vor fi corespunzatoare mediului exploziv sau vor avea protectii corespunzatoare astfel incat sa nu constituie surse de initiere a exploziilor.
Astfel, prin setarea unui nivel optim de incarcare a pulberii, tensiunea de electrod se regleaza automat in functie de distanta dintre pistol piesa si de forma geometrica a piesei.In acest proces, pulberea se incarca cu sarcina pozitiva, prin cedarea de electroni care se scurg la masa. Astfel, pulberea pulverizata prin duze este incarcata electrostatic, fara generare de sarcina si camp electrostatic extern. Motivul principal pentru care se prefera aceasta tehnologie este aderenta net superioara a vopselei la suprafata metalica tratata, cat si uniformizarea mult mai buna a stratului de vopsea. Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea.
 click aici , vopsitorie electrostatica , vopsitorie in camp electrostatic Prahova

Informatii despre vopsitorie in camp electrostatic

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se o calitate foarte buna a peliculei de vopsea acoperitoare,atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, chimice, UV, la ceata salina, al elasticitatii , cat si al aspectului (lucios, semilucios, mat, structurat etc.) commercial. Spre deosebire de vopselele traditionale, lichide, stratul aplicat prin vopsire electrostatica nu prezinta iregularitatile, diferentele de nivel, formele de picaturi si de bule de aer care apar, deseori, pe straturile de vopsea obisnuita. Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o noua tehnologie de vopsire, aparuta relativ recent, ca urmare a nevoii stringente de imbunatatire a acestui proces de vopsire in termeni de calitate, durabilitate si eficienta.

Unde gasesc vopsitorie in camp electrostatic Prahova?

Vopsirea prin pensulare se poate executa si in halele (incaperile) de lucru cu alt specific, cu conditia ca in apropiere sa nu existe surse de foc, asigurandu-se in acelasi timp o ventilare corespunzatoare. La vopsirea sau uleierea pieselor prin imersie (cufundare) intr-un recipient cu vopsea, lac sau ulei, acesta trebuie amplasat intr-o camera cu aspiratie locala. Baile cu o capacitate sub 2 mc se prevad cu capace care sa se inchida in caz de aprindere a vopselei. Baile cu o capacatitate peste 2 mc sau cele mai servite de un transportor suspendat, se prevad cu sisteme de preaplin, cu golire rapida prin curgere libera intr-un rezervor amplasat in exteriorul cladirii.In atelierele in care consumul de vopsea depaseste 10 l pe schimb, vopsirea prin pulverizare se face obligatoriu in cabine sau pe platforme deschise prevazute cu dispozitive pentru retinerea particulelor de vopsea (filtre, perdele de apa) si cu ventilare pentru eliminarea vopselelor pe baza de solvent.

Alege calitatea prin servicii vopsire electrostatica

In incaperile atelierului este interzisa intrarea sau folosirea mijloacelor de transport (electrocutare, electrostivuitoare etc.) si a altor instalatii si utilaje care pot produce scantei. Este interzis accesul cu foc deschis, piese si materiale incandescente.Toate sectiile, atelierele sau zonele periculoase din punct de vedere al incendiilor vor fi marcate cu indicatoare de securitate. Prepararea si diluarea vopselelor se face intr-o incapere separata de cea in care se face vopsirea.
Cabinele si platformele de vopsire trebuie se executa din materiale incombustibile, usor de curatat. La vopsirea in aer liber se inlatura sursele de foc deschis pe o raza de 15 m si nu se va admite fumatul. In cabinele de vopsire, pe tot timpul operatiilor trebuie mentinuta depresiunea fara de mediul exterior acestora. In acest sens, debitul de aer viciat exhaustat trebuie sa fie mai mare decat debitul de aer utilizat pentru pulverizare. Este interzisa executarea reparatiilor in timpul functionarii instalatiilor de vopsire. In cazul defectarii instalatiei de ventilare (exhaustare), lucrul se intrerupe imediat si se reia numai dupa remedierea deficientelor. viziteaza
Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se astfel o rezistenta indelungata la uzura si abraziune. Dupa verificarea initiala, urmeaza procesul de curatare. Jentile sunt sablate, asigurandu-se astfel indepartarea solului, a substantelor uleioase, oxidului/ruginii, zgarieturilor fine sau vopselelor vechi. Sablarea jentilor se realizeaza cu ajutorul unui material abraziv (electrocorindon) in granulatii diferite. Jentile sunt vopsite cu vopsea sub forma de pudra cu ajutorul unor utilaje speciale, care confera vopselei o sarcina electrica. Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea. click aici
Tag: click aici vopsitorie electrostatica vopsitorie in camp electrostatic Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu